A kannabinoidok 90%-kal csökkentik a bőrrákot mindössze 20 hét alatt

Skin cancer cell Tokyo - HUN

Journal of Pharmacy and Pharmacology

A Tokyo Metropolitan Közegészségügyi Intézet a Gyógyszerészet és Gyógyszertan Folyóiratban (Journal of Pharmacy and Pharmacology) megjelent tanulmánya megállapította, hogy a kannabinoidok akár 90%-kal is képesek csökkenteni a bőrrákot mindössze 20 hetes időszakban.

A tanulmány során a kutatók szintetikus kannabinoidokat (a természetes, kannabiszból származó kannabinoidok jellemzően még hatékonyabbak) használtak bőrrákos egereken egy 20 hetes vizsgálatban és megállapították, hogy a kannabinoidoknak rendkívül pozitív hatása volt, képesek voltak akár 90%-kal csökkenteni a bőrrákot, valamint “meggátolták a tumorképződést”.

A kutatók következtetése:
“Ez az első jelentést, amely jelzi a szintetikus kannabinoidok gyulladásgátló aktivitásának szerkezet-aktivitását a TPA-val indukált gyulladás ellen egerekben. A JWH-018, -122 és -210 [szintetikus kannabinoidok]-nak, volt a leghatásosabb gyulladásgátló aktivitása és emellett jelentősen gátolták a TPA általi tumorképződést egy kétlépcsős egér bőr karcinogenézis (rákkeltő képességet kimutató) modell szerint. A jelen eredmények arra utalnak, hogy az olyan szintetikus kannabinoidokat, mint például a JWH-018, -122 és -210, a jövőben rák kemopreventív szerekként lehet használni.”

Forrás:
http://thejointblog.com/cannabinoids-found-to-reduce-90-of-skin-cancer-in-just-20-weeks-according-to-new-study/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..