Egy Ausztrál cég közel van a kannabisz orrspré forgalmazásához epilepsziára

Nasal cannabis for epilepsy - HUN

Miután a GW Pharmacueticals kannabisz gyógyszerét a Sativexet visszvonták Ausztráliából, arra hivatkozva, hogy túl drága, most egy új termék jelenhet meg az ország egészségügyi piacán.

A MGC Pharmaceuticals, ami egy orvosi kannabiszt gyártó cég és a székhelye az ausztráliai Perthben van, nemrég bejelentette, hogy nyélbeütött egy üzletet az izraeli SipNose nevű céggel, kannabisz alapú orrspré készítésére.

Az MGC vezetője dr. Ross Walker egy syndey-t kardiológus azt mondja, a termék forgalmazásra kész, amint az ausztrál szabályozási akadályok elhárulnak.

A szövetségi szinten történt friss változtatások engedélyezik a legálisan termesztett kannabiszt gyógyászati kannabisz termékek készítésére, de a növény továbbra is tiltott anyag.

A Gyógyászati Termékek Osztálya jelenleg mérlegeli, hogy lefokozza és a “szabályozott anyagok” osztályába helyezni, a morfium mellé.

Dr. Walker azt mondja, reméli, hogy a kormány gyorsított jóváhagyással segíteni fog az epilepsziában, rákban és a krónikus fájdalomban szenvedőkön, de azt mondta akár 18 hónap is eltelhet, mire elkezdhetnek recepteket felírni.

“Ez egy megfelelő és hatékony módja az kannabisz orron keresztüli bevitelének,” Dr. Walker szerint.

“A nazális bevitel egészen felhasználóbaráttá teszi, különösen kisgyermekeknek.”

Az új-dél-wales-i kormány hamarosan megkezdi a harmadik – és egyben legnagyobb – klinikai vizsgálatot 330 daganatos betegségben szenvedővel.

Új-Dél-Walesben korábban olyan klinikai vizsgálatok folytak, melyekben gyógyíthatatlan betegeket és súlyos epilepsziás gyermekeket vizsgáltak.

Victoriában súlyos epilepsziában szenvedő gyermekek egy kis csoportja részt vesz egy külön klinikai vizsgálatban.

Ami a kezelés hatékonyságát illeti, Dr. Walker rámutatott két jelentős vizsgálatra, amikben 137 és több mint 220 szereplő volt és megmutatták, hogy az epilepsziában szenvedő betegek számára hatásos a gyógyászati kannabisz.

“Kimutatták, hogy 36-54 százalékkal csökkent a rohamok gyakorisága,” mondta.

De az emberek nem bódulnak el a kezelés használatától, mivel a gyógyszer nem lép kölcsönhatásba az agyi receptorokkal úgy, mint a tiltott kannabisz.

“A lényeg az, hogy az emberek megkapják az üzenetet, hogy a gyógyászati kannabisznak semmi köze ahhoz, hogy az emberek beszívnak,” Dr. Walker szerint.

Az MGC egyesítve a SipNose rendszerével, lehetővé teszi az általuk gyártott kannabinoid vegyület közvetlen orrból-agyba történő szállítását.

Friss:
http://www.watoday.com.au/business/perth-company-edges-closer-to-cannabis-nasal-spray-epilepsy-treatment-20160303-gn9x0t.html