A kannabiszt évszázadok óta használják a kínai orvoslásban

A kannabisz egyike az 50 “alapvető” gyógynövénynek a hagyományos kínai orvoslásban (TCM), és különböző tünetek kezelésére írják fel.

A hagyományos kínai orvoslás gyakorlatok széles választékát kínálja, amelyek 5000 éves tradíciókon alapszanak. Ez az orvoslás gyógynövényeket, masszázst (tui na), edzést (tai chi), diétás kezelést és akupunktúrát foglal magába.

Sokan ismerik az akupunktúrát és a felhasználását, de a legtöbben nem ismerik a kapcsolatát a kannabisszal.

A kutatók megerősítették, hogy az akupunktúra az endokannabinoid rendszerrel működik együtt. További vizsgálatok után azt is gondolják, hogy a fájdalom és a gyulladás kezelése akupunktúrával és Kannabisz Krémekkel kombinálva, lehet a jövő Fájdalom Kezelése.

2011-ben európai kutatók jeletik: “Eredményeink azt mutatják, hogy az elektro-akupunktúra csökkenti a gyulladásos fájdalmat és a pro-gyulladásos citokineket a gyulladt bőr szövetekben a CB2 receptorok aktiválása révén.”

Shen Nung császár, aki farmakológus volt, írt egy könyvet a kezelési módszerekről i.e. 2737-ben, ami elsőként tartalmazta a kannabisz gyógyászati hatásait. (Shen Nung-ot aggasztották a sámánizmus hiányosságai és tanulmányozta a kínai növények tulajdonságait). Egy kender elixirt ajánlott, ami egy tea volt levelekből és virágokból, és gyakran elfogadta a kendert fizető eszközként.

A “Pen Ts’ao Ching” i.sz. 1-ben készült el, Shen Nung idejéből származó hagyományokon alapul és a legrégebbi gyógyszerkönyvként, illetve gyógynövény szakkönyvként tartják számon. Ebben a kannabiszt több, mint 100 betegségre ajánlják, köztük köszvényre, reumára, maláriára és feledékenységre. Évszázadokkal később egy kínai orvosi szöveg leírta a kannabisz használatát hányás, parazitás fertőzések és vérzések kezelésére.

Az ősi kínai egy mezőgazdasági civilizáció volt, ami megfigyelte a természet mintáit, hogy kitalálja, hogyan illeszkednek a földbe. A kínaiak által létrehozott filozófiák és terápiák eklektikusak, amiket az idő és az olyan emberek, mint a Shen Nung teszteltek le. Amit a kínaiak felfedeztek az anatómiáról és az élettanról, megelőzve a modern tudományt, az döbbenetes.

Forrás:
https://www.linkedin.com/pulse/marijuana-used-chinese-medicine-centuries-liani-johnson-degeeter?trk=pulse_spock-articles&redirectFromSplash=true

Kutatások:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22337285
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23762129
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1526590010003524
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17580433
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19409856
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20627823

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..