Thaiföld legalizálja a kender termesztést

Thaiföldi tisztviselők legalizálták az ipari kender termesztését.

“A kabinet már jóváhagyta a kendert, mint gazdasági növényt,” mondja Sirinya Sittichai, a nemzeti Kábítószer-ellenőrző Szervezet főtitkára. Sittichai szerint a kender termesztését hat tartomány 15 kerületében engedélyezik; ezek a tartományok: Chiang Mai, Chiang Rai, Nan, Phetchabun, Mae Hong Son és Tak.

A termesztett kender nem tartalmazhat több, mint 1% THC-t.

“A thaiföldi Tobacco Monopoly fogja megvenni a betakarítás a termelőktől”, mondja Sittichai.

Egy bizottság, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára, Charnchao Chaiyanukij vezetésével nemrégiben elkezdte megvizsgálni a kannabisz tilalom lehetséges alternatíváit.

Sittichai azt mondja, hogy bár a kannabisz veszélyes lehet, megjegyzi, hogy “a kannabiszt gyógyászati ​​célokra is használják. Ezért az ügyet alaposan tanulmányoznunk kell.”

Az idén megjelent közvéleménykutatás úgy találta, hogy a Thaiföldön megkérdezettek 80,31%-a válaszolta, hogy: “Igen, szerintem legalizálni kellene a kannabszt mind gyógyászati, mind rekreációs célokra”; 13.23% szerint a kannabiszt csak gyógyászati ​​célokra kellene legalizálni, és mindössze 6%-uk válaszolta azt, hogy a kannabisz minden célra illegális legyen.

Forrás:
http://thejointblog.com/thailand-legalizes-hemp-farming/