Írország készen áll az orvosi kannabisz legalizálására – mivel senki nem ellenzi

Írországot a “Smaragd Szigetnek” hívják buja tája és sok kastélya miatt. Itt született Oscar Wilde és ez a Guinness sör hazája.

És december elején ez a varázslatos sziget egy új törvényt hozott, ami lehetővé teszi a kannabisz gyógyászati ​​használatát.

A Dáil (az ír kormány) elfogadta az orvosi kannabisz legalizálására írányuló terveket, miután megállapította, hogy nem ellenzi az ilyen törvényi változásokat.

A törvényjavaslatot Gino Kenny, az ír szocialista politikai szövetség, az Emberek a Profit Előtt párt parlamenti képviselője terjesztette elő idén.

A kezdeményezés szándéka, hogy elérhetővé tegye a kannabiszt olyan embereknek, akik émelygéstől, étvágytalanságtól, izomgörcsöktől és krónikus fájdalomtól szenvednek – valamint olyan betegségek esetében, mint például a rák, az epilepszia és a szklerózis multiplex.

A krónikus betegek számára szintén előnyös ez a változtatás, mivel ezáltal csökkenthetik más vényköteles gyógyszerek használatát, amik súlyosabb mellékhatásokkal, a függőség és a túladagolás kockázatával járnak, mondta Kenny.

“A kannabisz nem hozható összefüggésben halálos túladagolással és egyetlen nemzetközileg jelentett haláleset sem kapcsolódik a használatához, így óriási terápiás előnnyel rendelkezik.”

Kenny reméli, hogy az egészségügyi szakemberek Írország szerte támogatni forgják a kannabisz használatát, miután az Egészségügyi Termékeket Szabályozó Hatóság jóváhagyta.

Az egészségügyi miniszter Simon Harris azt mondta, hogy annak ellenére, hogy aggodik a növény tényleges klinikai előnyei miatt, nem fogja kifogásolni ezt a lépést, amelyhez minden megfelelő ellenőrzés el lett végezve.

A legalizációt várhatóan az ír parlament legtöbb tagja támogatja.

Forrás:
http://www.konbini.com/en/inspiration/ireland-legalise-medicinal-cannabis/