A kender helyreállítja a sérült DNS-t

Hemp can repair DNA - HUN

A tudósok meghökkentő új bizonyítékot fedeztek fel ami arra utal, hogy a kender fehérjék képesek helyreállítani a sérült DNS-t – azt a jelenséget ami minden emberben előfordul az öregedés miatt.

Míg az emberek többsége tisztában van azzal, hogy a DNS, azaz a dezoxiribonukleinsav, van jelen a legtöbb élő szervezetben, talán egy nagyobb százalékuk azzal a ténnyel is tisztában van, hogy ez az örökletes anyag úgy használódik el és gyűjti a sérüléseket, mint az autógumi.

Szerencsére az emberi sejtek rugalmasak és képesek megjavítani a legtöbb előforduló hibát ami minden nap megjelenik a genetikai kódunkban. Ennek ellenére nem minden sérülés javítható, a tudósok úgy vélik, hogy ez az ami miatt a szervezet nem képes, hogy meggyógyítsa magát.

Bár a legtöbb DNS sérülés nem súlyos, vannak olyanok amik miatt a szervezet hibát követ el a javítási folyamat során, amely lerövidíti az ember élettartamát.

Sok tényező okozhat sérült DNS-t: oxidáció, a napból érkező UV sugárzás, röntgen sugárzás, vírusok, növényi mérgek és mesterséges vegyi anyagok (klór, hidrogén-peroxid, szénhidrogének, füst, környezetszennyezés, hogy csak néhányat említsünk). Némely károsodott DNS a következőket eredményezheti: korai öregedés, rák, diabetes mellitus (a cukorbetegség maga is okozhat DNS károsodást), Parkinson-kór, Alzheimer-kór, krónikus fáradtság szindróma és sok más betegség.

A jó hír az, hogy a két fő fehérje, ami a kendermagban található – Edestin és Albumin – segíthetik a testet a sérült DNS megjavításában, ami egyébként képtelen lenne saját magát megjavítani. Az Edestin fehérjének, amely csak a kender magban található meg, hasonló a felépítése mint a vérplazmának és kimutatták, hogy elősegíti az egészséges immunrendszert, valamint megszünteti a stresszt. A párja, az Albumin fehérje, segít fenntartani a szövetek erejét, amik összetartják a testet.

“A kender fehérje tartalmazza mind a 20 ismert aminostavat – többek között 9 esszenciális aminosavat. Ezeket az aminosavakat “esszenciálisnak” hívjuk mert a test nem tudja saját maga előállítani őket. A diéta, amely hiányos az esszenciális aminosavakban degeneratív betegségekhez vezethet.”

A kutatások azt mutatják, hogy a kendermag és a kendermag olaj fogyasztása ideális módszer a DNS helyreállítására. Ennek oka, hogy a kender “a tökéletes 3:1 arányban” tartalmazza az Omega zsírsavakat (Omega 3 és 6), amelyek egyik feladata a sejtek javítása. Az Omega 3 egyik “dolga” a sejtek javítása. A kender 65% fehérjét tartalmaz, amelynek 35%-a globulin edestin fehérje. Ez az emberi globulinhoz legközelebb álló, és a test számára nagyon könnyen emészthető fehérje.

Ez a fehérje a DNS-javítás egyik legfontosabb tényezője, mivel a sejtek ezt a fehérjét használják a DNS-károsodás kijavítására.

Mivel a kender az edestin fehérje legjobb forrása, és segíthet az immunrendszer erősítéséért, tökéletes kiegészítője az étrendnek.

Forrás:
http://www.hightimes.com/read/hemp-repairs-damaged-dna
http://www.wakingtimes.com/2012/09/06/hemp-can-repair-dna/