Egy nyílt levél a nőknek a kannabiszról és a gyerekekről

Kedves Hölgyek!

A tegnapi szegmenst nézve teljesen felháborodtam és szívem tört össze a hír láttán. Dühös lettem, mikor megtudtam, hogy egy anya börtönbüntetés elé nézhet, mert a fiának kannabisz olajat adott. Könnybe lábadt a szemem a gondolattól, hogy szíve legértékesebb kincsének, a fiának nem akarták megadni az életet mentő gyógyszert. A halálos rohamok, igazi rémálom, melyet minden nap minden másodpercében átélek.

ELSŐ KÉZBŐL TUDOM, HOGY A KANNABISZ ÉLETET MENT ÉS MŰKÖDIK, MIVEL NEKEM IS VAN EGY 2 ÉVES LÁNYOM, AKINEK AZ ÉLETE MINDEN NAP AZ OLAJTÓL FÜGG, AZ Ő NEVE JAQIE ANGEL WARRIOR.

2013 januárjában, mikor még csak 5 hónapos volt, az epilepszia egy halálos formáját diagnosztizálták nála, amely egy nagyon ritka genetikus rendellenesség következtében alakul ki, és amelyre NINCS GYÓGYMÓD. Ezelőtt a diagnózis előtt a legtökéletesebb baba volt a világon. Három másik gyerekem is van, és semmi jel nem utalt arra, hogy Jaqie másmilyen lenne. Mindaddig, míg a első rohama meg nem jelent, a semmiből.

Azután, hogy a rohamok elkezdődtek, soha többé nem fejeződtek be. Jaqie Angel több mint 150 rohamot élt át naponta. Állandó harcban állt az életéért. 2013 januárjától 2014 áprilisáig több, mint 25 kórházi tartózkodáson túl, Jaqie napról napra kevesebb életjelet adott. Mint szülők, egyre kétségbeesettebben kerestünk egy gyógymódot, mely használhatott volna, de hitünk egyre inkább elhalványult, mikor több mint 15 AED (Epilepszia Ellenes Eyógyszer – EEGY) után, a ketogén diéta után, mely majdnem megölte gyermekünket, az ACTH injekciók után, melyeket óriási tűkkel adtak be neki, és melyeket leölt malacok testéből nyernek ki, egyik gyógymód sem bizonyult hatásosnak.

Többet ártottunk gyermekünknek, mint használtunk. A rohamok mindent elvettek tőle, a fejlődését, a látását, azon képességét, hogy kommunikálhasson velünk és semmi más kiutat nem találtunk többé. 2013 novemberében hivatalosan is vakká nyilvánították egy CVI vizsgálat által, mely során kimutatták, hogy az agya nem képes tovább feldolgozni azokat a képeket, melyet a látóideg küld az agyhártyára, a rengeteg roham miatt. Teljesen összetörte a szívünket ez a hír. Emlékszem, könnyekben roskadtam a földre, és olyan mérges voltam, hogy lányomnak ilyen fájdalmakat kell elviselnie. Az egyetlen dolog, melyet a rohamok még nem vettek el tőle, az az élete volt, de tudtuk, hogy bármelyik következő roham megölheti őt.

A statisztikák szerint azon gyermekeknek, akik ebben a genetikus rendellenességben szenvednek, több mint 50%-a NEM ÉLI TÚL életének első évét. Jaqie Angel elég szerencsés, mert megünnepelte első születésnapját, de elég rossz formában volt, kevés életenergiával és közel ahhoz, hogy elveszítsük. Állandó harcban voltam, hogy életben tartsam, a halálától való félelemmel küzdve…mindkettő nagyon nehéz, de az a tény, hogy elveszíthetem a lányom, mindig erősebbé tett és arra ösztönzött, hogy hatásos gyógymódot találjak neki.

Aztán, mikor megtudtam, hogy más anyák kannabisz olajat használnak, azonnal elmentem gyermekem neurológusához, Dr. Amy Staufferhez, hogy megvitassuk az olaj használatát Jaquie gyógyításához. Oklahomában az olaj használata illegális, az orvosunk tanácsára 2014 április 12-én Jaquiet és három másik gyermekünket Colorádóba vittük, hogy átmenetileg kipróbáljuk a kannabisz olajat.

A kannabisz olaj még aznap működött, és két és fél hét múlva a neurológusunk visszahívott benünnket Tulsába egy EEG-re, hogy lássuk van-e valami javulás az állapotában. Ez az EEG volt a legjobb Jaqie életében. Nem volt több rohama és az agya rohamos fejlődésnek indult.

A kannabisz olaj előtt Jaqie agyhullámai igen lassúak voltak, átlagosan 2-2,5 Hz, 15 hónapon keresztül. Két hetes kannabisz olajas kezelés után ez az érték dominánsan 5Hz-re növekedett, egy egészséges gyermeké 6 Hz. Ez az eredmény arra ösztönözte Jaquie neurológusát, hogy úgy beszéljen a kannabisz olajról, mint hatásos gyógymódról igen súlyos epilepsziák esetén. Dr. Stauffer a kezdetektől fogva lányunk mellett volt és számos orvosi eredménnyel bizonyította a kannabisz olaj hatásosságát, Jaquie rohamainak enyhítésére, mely sokkal hatékonyabbnak bizonyult, mint bármi más addig.

Sőt, hála a kannabisz olajnak, az összes többi epilepszia gyógyszert is elhagytuk (ezek között 15 különböző narkotikumot), a Klonopin kivételével, melyet 6 hónapos kora óta napi háromszor szed. Súlyos elvonási tünetekkel járna, a heroinhoz hasonlóan, szóval ez egy hosszabb leszokási folyamat lesz. Meglepő, de a kannabisz olaj az összes többi narkotikum elvonási tüneteit hatásosan kezeli.
Jaqie egy igazi sikertörténet. Egy üres héj volt a kannabisz olaj előtt, és most lát, gördül és játszik. Megölelte a nyakam, megcsókolt, kimondta az anya szót, és a legbüszkébb anyává tett, aki a föld színén létezik. A kezei mögé bújik, majd előtűnik és nevet. Minden nap sír. 18 hónapot élt úgy, hogy nem sírt, sosem. Senki sem tudja elképzelni, hogy gyermeke sírása mekkora örömet tud okozni, vagy a gyermek nevetése és azon képessége, hogy tud mosolyogni, többet ér, mint bármi más a világon.

Jaqienek most kevesebb, mint 10 rohama van naponta, és nemrégiben ünnepelte 2. teljesen rohammentes napját. Ha arra gondolok, hogy több mint ezer rohama volt hetente az elmúlt 18 hónapban, megszédít. Össze sem tudom számolni azon több tízezer rohamot, melyet kicsim átélt ezen rövid élete alatt. Ezért is mondom azt, hogy lányom egy igazi HARCOS.

Jelenleg Jaqie és én, három másik lányom és férjem nélkül Colorádóban élünk. Egyedül vagyunk mind, Tulsába csak az orvosi látogatásokra megyünk vissza, és törvényhozókkal találkozunk, hogy segítsük a kannabisz olaj legálissá nyilvánítását államunkban is. Történetünket minél több emberrel igyekszem megosztani. Túl sokáig szenvedtünk a csendben, és naponta több gyermek és felnőtt hal meg, akiknek az életét menthetné meg a Marijuana. Életemet annak szentelem, hogy Jaqie sikertörténetét mindenkivel megosszam, és másoknak segítsek. A következő hónapban a State Capitol meghallgatásán fogok beszélni arról, engedjék meg a kannabisz olaj használatát epilepsziás gyerekek gyógyítására Oklahoma államban. Minden törvényhozónak írtam államunkban. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a jelenleg érvényben lévő törvényeket megváltoztassam, és nemcsak Oklahomában, hanem az egész országban, hogy soha többé ne kelljen egy ártatlan embernek se meghalnia.

Megtapsollak benneteket, mert ezen témában felszólaltok, és kérlek, ne hagyjátok abba. Annyi emberélet függ ettől. Családok hullanak szét, ártatlanok szenvednek börtönben, mert kedveseiket kannabisz olajjal gyógyították meg daganatos megbetegedésekből, és gyermekeik epilepsziáját orvosolták ezzel. Micsoda bűncselekmény, a kormány gyilkosságot követ el, mikor megtagadja ezt a gyógymódot, míg mindazok az ártatlan emberek, akik szenvednek és megpróbálnak életeket menteni, bűnösökké nyilváníttatnak és börtönben végzik, mint a bűnözők. Hányszor kell egy anyának azért könyörögnie, hogy ne hagyják a gyermekét meghalni? Egyszer nem elég ahhoz, hogy megmentsék az életét? Így gondolnánk, de sajnos nem így van, és én nem térhetek addig vissza a családomhoz, míg ezek a törvényhozók fel nem ébrednek. Nem engedhetem meg magamnak, hogy itt Colorádóban legyek, a családomtól távol. Egyetlen család sem szenvedhet ezektől a nevetséges törvényektől. Arra kérlek benneteket, hogy állandóan beszéljetek a kannabisz gyógyító hatásairól.

Kérlek segítsetek az embereknek megismerni ezt a gyógymódot. Szívem legmélyéről köszönöm, hogy időt szakítottak ennek a levélnek az elolvasására. Nagyon hálás vagyok nektek asszonyok azért, amit eddig tettetek, és szeretném, ha tudnátok, hogy sokak számára hősök vagytok. Sok ember szemét kinyitottátok. Nagy hatással voltatok rám, amit szavakkal nem tudok kifejezni.

Ha kannabisszal kapcsolatos sikersztorira van szükségetek, bármikor szívesen állok rendelkezésre. Nem találkozhatunk? Beszéljünk skypeon!

Harcoljunk tovább!

Brittany Hardy Warrior

U.i.: Nem vagyunk egyedül a harcban… Még Jaqie kishúga is felszólal az ügyért, mint az alábbi videóban látható:
https://www.facebook.com/video.php?v=778911015466198

Forrás:
http://illegallyhealed.com/dear-view/