Kannabisszal töltött kókuszolaj

Cannabis infused Coconut oil - HUN

Kannabisz Konyha: Jöjjön A Kókuszolaj

Kókuszolaj egy vegan “szuper étel”. Előnyös szájon át vagy helyileg használva is és még napi méregtelenítőként is lehet használni. A kókusz olaj 90%-a telített zsír, ami egyszer rossz hírnevet adott neki. Azonban, ellentétben a telített zsírral, ami a vörös husband található, ez az olaj semmilyen módon sem tömíti el az artériáinkat és egy könnyen hozzáférhető egészséges energia forrást biztosít a testnek.

Valójában ez a magas zsír-tartalom a kulcsa a kókuszolajjal töltött ételeknek, kérmeknek és így tovább. A tetrahidrokannabinol (THC) egy zsírban oldódó molekula és zsírhoz kell kötődnie annak érdekében, hogy a felszívódjon az olajban. Tehát, minél több a zsír, annál több hely van kannabinoidoknak összességében. Ha összehasonlítjuk más vajakkal és olajokkal, a töltött kókuszolaj kínálja a legnagyobb előnyöket hatékonyságban és tápanyagértékben.

Kókusz olaj antibakteriális tulajdonságokkal rendelkiezik és a táplálkozás részét képezi a világ leginkább egészséges szívrendszerű lakosságának. Mint ketogén gazdag étel, közvetlenül csökkenti az epilepsziás gyermekek rohamiat és a jelek szerint az Alzheimer-betegek tüneteit is kezeli.

Ha figyelembe vesszük a kókuszolaj természetes előnyeit, kannabiszt főzni bele csak növeli gyógyászati előnyeit: a kannabisz bizonyította kiemelkedő képeségét a rohamok csökkentenésében epilepsziás gyermekeknél és azt is megmutatta, hogy pozitív eredményekkel kezeli az Alzheimer-kórt.

Milyen Anyagokra Van Szükségem, hogy Kannabisszal Töltött Kókuszolaj Készítéséhez?

Először is válasszunk finomítatlan, szűz kókuszolajat.

A következő lépésben válasszuk ki, hogy milyen fajta kannabiszt tervezünk belefőzni az olajba. El kell döntenünk, hogy Indica-t, Sativa-t, vagy hibrid fajtákat szeretnénk-e. Persze, ebben mindig segít ha tudjunk, hogy a különböző fajták hogyan hatnak ránk.

Azt ajánljuk, hogy SOHA ne használjunk olyan kannabiszt, aminek nem bízunk meg a forrásában vagy nem volt labor által bevizsgálva a minősége. A fontos az, hogy ne vigyünk be olyan szennyeződéseket, mint a penész, bogarak vagy növényvédő szerek.

Annak eldöntése, hogy mennyi kannabiszt főzzünk bele az olajba attól függ, hogy mennyi és milyen erős olajat szeretnénk készíteni. Ne felejtsük el átgondolni, hogy mennyi olajra lesz szükségünk a recepthez és milyen erősre szeretnénk a fogásokat! Ehhez szükség lesz egy kis matekra.

Javasolt, hogy első alkalommal minimum 7 gramm jó minőségű virágot (15%+ THC) adjunk két csésze folyékony olajhoz – használjunk legalább 28 grammot, ha az alapanyagban sok a mag.

Hogyan Készítsünk Kannabisszal Töltött Kókuszolajat?

Miután felmelegítettük a folyékony kókuszolajat, addjuk hozzá a felaprított növényi alapanyagot. A magokat ne adjuk hozzá!

A cél az, hogy az olaj a párolgási szint alatt maradjon rendszeres keverés közben, hogy megakadályozzuk az égést a serpenyő alján.

Rendkívül fontos, hogy ne feledjük, a THC alacsony hőmérsékleten, 70 fok körül aktivizálódik és 175 fok körül már elkezd lebomlani, ami a kókuszolaj égési pontja is. Ha a THC elkezd lebomlani, a hatása kevésbé érezhető és kevésbé gyógyhatású lesz.

Körülbelül egy óra múlva észrevehetjük, hogy az olaj zölddé vált – ebből tudhatjuk, hogy készen van.

Ha készen állunk, hogy üvegbe rakjuk az olajat, készítsünk elő egy nagy befőttes üveget amire ráerősítünk egy sajtvásznat gumiszalag segítségével. Ezután öntsük a zöld olajat lassan az üvegbe. Ügyeljünk arra, hogy hagyjunk elég helyet a sajtvászonnak, hogy megtartsa a növényi anyagot, de ne legyen olyan mélyen, hogy a megemelkedett szintű folyadék elérje a sajtvászon alját.

Miután az olaj lehűlt, préseljük ki a sajtvászon-labdába csomagolt növényi anyagot, hogy az utolsó néhány csepp töltött kókuszolajat is kinyerjük. Zárjuk le az üveget és címkézzük fel, hogy ne felejtsük el az olaj erősségét. A kókuszolaj szobahőmérsékleten vagy hűtőben szilárd halmazállapotú, melegvizes fürdőben folyékonnyá válik.

Kannabisz olaj házilag

Most már használhatjuk a gyógyhatású krémet, étolajat, vagy kenyérre valót – a lehetőségek végtelenek.

Forrás:
http://www.medicaljane.com/2014/05/06/cannabis-kitchen-coo-coo-for-coconut-oil/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.